-

Kay Bojesen

Vi kender dem ham alle sammen! Der findes næsten ikke nogen, der formår at definere dansk design på nogen bedre måde. Mest er han kendt for sine sjove, finurlige træfigurer. Men han har også produceret smykker, bestik og meget mere. Han var i lære hos Georg Jensen, men i 1930’erne åbnede han sin egen, lille forretning og pludselig blev kærligheden for trædesign aktuelt. Tanken med det hele var at producere et design, der var rart at holde ved med sine runde, bløde kanter. Hvem andre end vor alles Kaj Bojesen kan dette være? Manden bag de smukke, sjove og unikke træfigurer. Kaj Bojesen aben, eller zebraen, eller sangfuglen eller hesten eller… Der er så mange dyr, som han ud af træ har skabt.

Dyr, der på én og samme tid ligner, dét dyr, de var tænkt til at være, men som samtidig skiller sig ud og fremstår helt unikke. Det var også dét, der var hele ideen med de famøse træfigurer. I dag er de smukke træfigurer fra Kaj Bojesen næsten et must som pyntegenstand i alle danske hjem, men egentlig var de tænkt som værende noget robust legetøj til Bojesens søn, Otto.

Først udviklede han hesten i 1930, så fulgte ranglen trop i 1932, hvorefter, hundene, gyngehesten, zebraen også kom. I 1940’erne kom julemændene og blandt andet i spil og senere i 1950’erne udviklede vores kære Bojesen resten af dyrene i det design sortiment af træfigurer, som vi kender i dag.

I webshoppen hos bolignyt.dk kan du finde et bredt sortiment af Kaj Bojesens træfigurer. I øvrigt er det populære plaid også at bestille i vores webshop. Så hvis du ikke allerede har den danske designklassiker i dit hjem, så skynd dig at finde lige netop den figur, du synes, skal pryde dit hjem.

Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 50

Side:
  1. 1
  2. 2
Sorter faldende

Tabel Liste

1-36 of 50

Side:
  1. 1
  2. 2